Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Se pare ca am ajuns la reteta 200 asa ca trebuia neaparat sa fie ceva bun.
Pt toti bucatarasi cate o felie>:d
Separam albusurile si le batem spuma,apoi punem putin cate putin zaharul mixand bine. Cand zaharul s-a topit putem pune galbenusurile amestecate cu uleiul, mixam in continuare. Faina o amestecam cu cacaoa, apoi o punem in ploaie peste albusuri si omogenizam bine.
Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor cam 45 min, pana trece testul cu scobitoarea.
Frisca o punem intr-un vas (eu am pus in tuci sa fiu sigura ca nu se lipeste) la foc mic.
Ciocolata o rupem bucati intr-un castron mai mare.Cand frisca incepe sa fiarba punem peste bucatile de ciocolata, lasam asa cam 5minute dupa care amestecam pana ce obtinem o compozitie fina pe care o lasam sa se raceasca.
Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe pliculet, iar cand crema s-a racit putem pune si gelatina, dupa care o dam la rece cam 30min.
Preparam si siropul: punem apa si zaharul sa fiarba cam 20 min. Cand siropul se mai raceste putem pune si cele 2 fiole de esenta de rom.
Blatul de tort il taiem in doua,insiropam prima parte ,apoi vom pune crema. Dupa ce crema a fost pusa uniform vom pune si partea cealalta si o insiropam. Dam la rece cam 1ora.
Preparam si crema pt prajituri,iar cand tortul s-a racit il scoatem de la rece si vom pune uniform crema de ciocolata deasupra, apoi il ornam cu restul de crema.
POFTA BUNA!!!
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult